Hello Mzungu

Det er med en god blanding av spenning, stolthet og lettelse at jeg deler min nye fotobok; MZUNGU med omverden, og har lagt den ut for salg på Blurb Bookstore. Spent fordi jeg er nyskjerrig på hvilken reaksjon jeg får på boken. Stolt fordi jeg har fullført et mål jeg satte meg for 2 år siden, og sist men ikke minst, lettet fordi det har vært en spennende, men lang og tidkrevende prosess.


Prosjektet startet tilbake i desember 2010 på en "Jorden Rundt" reise med min kone Helene. En fantastisk opplevelse i seg selv, men også en unik mulighet til å utforske og utvikle meg videre som fotograf. Syv måneder senere og med nærmere 40.000 bilder i bagasjen startet det til tider håpløse arbeidet med å strukturere, rangere og velge ut bilder jeg ønsket å ta med videre i prosjektet.

I dag mer enn to år etter at jeg startet prosjektet er boken; MZUNGU endelig en realitet og klar for å deles med omverden. Det har vært to spennende år hvor jeg har lært masse ikke bare om fotografering, men også om konseptualisering, bearbeiding av bilder og ikke minst digital trykkprosess. I arbeidet med boken har jeg fått fantastisk hjelp og støtte fra flinke folk rundt meg som har bidratt sterkt til å forme boken slik den har blitt.

MZUNGU inneholder en spennende blanding av fotografier fra ulike deler av verden bearbeidet i sort/hvitt. De fleste oppslagene i boken er individuelle par som sammen formidler en historie, andre presenteres som dobbeltsider for å gi ønsket uttrykk. En smakebit av boken kan ses fra forhåndsvisningen over eller på Blurb.com.

MZUNGU kan kjøpes i tre ulike utgaver fra Blurb BookStore. Hovedboken er en Premium coffee table utgave på 190 sider i formatet 30x30cm. Denne utgaven fåes også som eBook for Ipad. Boken finnes også i en noe mindre standard utgave på 128 sider i formatet 25x20cm. Bøkene produseres med materialer av beste kvalitet fra Blurb´s ProLine serie.

mzungu-by-jarle-naustvik

Standard Edition:
Hardcover 25x20cm, 128 pgs/116 images
Paper: ProLine Uncoated 100# / 148 GMS
$99.00 USD
Preview Book | Buy Book

Premium Edition:
Hardcover 30x30cm, 190 pgs/163 images
Paper: ProLine Uncoated 100# / 148 GMS
$269.00 USD
Preview Book | Buy Book
Premuim eBook Edition:
ebook, (iBooks for iPad format)
190 pgs/163 images
$ 12.99 USD 
Preview eBook | Buy eBook
Jeg håper at boken kan være til inspirasjon for andre som bærer på en drøm om å sette i gang et tilsvarende prosjekt eller gi inspirasjon til å reise og utforske den fantastiske verden vi lever i.

Er du interessert i mer informasjon om prosjektet/boken eller har en tilbakemelding du ønsker å dele med meg, send en e-post til jnaustvik@gmail.com

Boken leveres med Hardcover "Dust Jacket" omslag, ProLine Charcoal cover og ProLine Charcoal sluttark. Bildene er trykket på et ubestrøket papir med eggeskall tekstur fra Blurb´s ProLine serie. Et papir av beste kvalitet på hele 148 gr, noe som gir fin detaljering i bildene, lite gjennomslag og fin tyngde.

This entry was posted on Monday 27 May 2013 and is filed under ,,,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.

One Response to “Hello Mzungu”